Cine L-a facut pe Dumnezeu?

O alta „gaselnita” pe care unii atei o folosesc in dialogurile cu crestinii …”bine,bine dar pe Dumnezeu cine L-a facut?”

=>fireste ca este o abordare copilareasca …pentru ca ei  se „pozitioneaza”  de asa natura  ca sa fie posibila o singura  concluzie : DUMNEZEU NU EXISTA !

„omul” creeaza un „procesor” (Intel)

omul ->se naste dupa ce a stat 9 luni in pantecele mamei

procesorul ->se  „naste” dintr-o tehnologie industriala

=>daca vom considera ca omul e Dumnezeu iar procesorul e Universul vazut

=>daca un atom din compozitia procesorului gandeste :”mai… daca procesorul asta a fost creat  de Cineva ,atunci sigur ca si acel Cineva a fost creat de altcineva…DAR atomul vede si poate analiza DOAR TEHNOLOGIA PRIN CARE A FOST CREAT PROCESORUL in interiorul caruia se afla .

= atomul gandeste ca PROCESUL  INDUSTRIAL prin care a avut loc „nasterea” procesorului si la care el are acces prin observare si analiza   E SINGURUL MOD  de „nastere”  …si cel CARE A CREAT PROCESORUL(omul) TREBUIE SA FI FOST NASCUT DUPA ACEEASI TEHNOLOGIE …dar se inseala amarnic caci desi a „nascut „procesorul intr-un mod(tehnologie industriala) ,omul insusi „a fost nascut” prin alt procedeu total diferit si incompatibil(din mama) .

asta e confuzia grosolana pe care o fac ateii …ei considera ca producatorul procesorului(Dumnezeu) a aparut prin aceeasi „tehnologie” pe care a folosit-o sa creeze procesorul(Universul) …

Concluzie:

asa cum atomul din procesor n-are cum pricepe nasterea din mama a omului caci e ceva total diferit de „nasterea ” procesorului  in care se afla el ,tot asa ateii n-au cum pricepe niste procese exterioare Universului in care se afla ei si care nu sunt  „compatibile” cu intelegerea noastra de „nastere” sau „creatie” observate in cadrul acestui Univers.

Reclame
Publicat în Fără categorie. 8 Comments »

8 răspunsuri to “Cine L-a facut pe Dumnezeu?”

 1. iulian Says:

  Deci, ceea ce vrei tu sa spui e ca si Dumnezeu are o mama, si ca si El a fost creat de cineva mai „Smecher” decat el asa cum spui tu. Deci Dumnezeu nu e chiar atotstiutor. Evident ca vei spune ca nu am dreptate si ca nu inteleg. Parerea mea e ca nici tu nu intelegi dar in fine:-J

 2. flyingtoday Says:

  vreau sa spun un lucru mult mai simplu decat iti inchipui ,ca intr-o gropita din nisip de pe malul marii nu incape marea. gropita e mintea umana…marea ,ai ghicit este Dumnezeu ! nu poti pricepe pe Dumnezeu decat daca vrea Dumnezeu sa se descopere …si El vrea … dar tu vrei sa-L descoperi ,sau te ascunzi ca Adam printre copaci dupa ce a pacatuit?

 3. Nessman Says:

  „asa cum atomul din procesor n-are cum pricepe nasterea din mama a omului caci e ceva total diferit de “nasterea ” procesorului in care se afla el”
  wow, sa inteleg ca pe langa faptul ca tu crezi in Dzeu mai crezi ca atomul din procesor este capabil de gandire?
  „,tot asa ateii n-au cum pricepe niste procese exterioare Universului in care se afla ei si care nu sunt “compatibile” cu intelegerea noastra de “nastere” sau “creatie” observate in cadrul acestui Univers.”
  ateii nu inteleg niste procese exterioare dar teistii integ?
  poti sa dai niste exemple concrete despre „niste procese exterioare Universului” pe care tu le pricepi?

 4. flyingtoday Says:

  @Nessman spune :
  „sa inteleg ca pe langa faptul ca tu crezi in Dzeu mai crezi ca atomul din procesor este capabil de gandire?”

  => dar de ce te miri? atomul din procesor este capabil de gandire ,exact cum atomii din elementele primordiale anorganice au fost capabili ,NU NUMAI DE GANDIRE DAR SI DE ACTIUNE-> AU CREAT MATERIA VIE ! 🙂 se pare ca atomii aia erau mult mai destepti decat oamenii de stiinta de astazi care habar-n-au cum au facut trucul cu scoaterea celulei din joben.
  ->sa nu-mi spui ca tu crezi ca atomii din elementele fara viata de la inceputuri sunt mai destepti decat astia de azi din procesor…desigur daca accepti teoria evolutiei esti de acord ca atomii „E DESTEPTI TARE” deci si cei din procesor gandesc bine mersi ! 🙂

  @Nessman spune:
  „poti sa dai niste exemple concrete despre “niste procese exterioare Universului” pe care tu le pricepi?”

  ->singurul „proces” exterior universului pe care eu il cunosc e fiinta Creatorului universului care NU POATE FI PRICEPUTA ci DOAR POATE FI ACCEPTATA CA ATARE . universul vazut imi descopera o inteligenta creatoare a lui (asa cum din procesor intuiesti inteligenta din spatele lui),eu locuiesc in acest univers si trebuie sa respect regulile stapanului universului …sunt liber sa le respect sau nu …dar tu sa nu ai pretentia sa primesti aceiasi bani cu unul care munceste 8 ore, iar tu ai sforait acasa …sau poate ai pretentia asta?

 5. Liviu Vacariu Says:

  Dupa mintea mea, Omul l-a facut pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui. Si nu invers!
  Cel putin Dumnezeul pe care il descriu scriptura, coranul, Religia.

  Alternativa binecunoscuta la acel Dumnezeu este BigBangul.
  Cu alte cuvinte, in limbaj religios, intr-o zi Dumnezeu a facut BigBangul. Si asa a aparut Universul si „putin” mai tirziu a aparut Omul. Ce simplu, nu? Si acel Bang il putem auzi si azi.
  In alt spectru de frecvente, evident.
  Totul a fost redus demult la Creationism vs Evolutionism.
  Lupta nu e cistigata, mereu apar lucruri noi. Iar oamenii de stiinta lucreaza din zor la asta tocindu-si mintile.
  Ce face Religia in tot acest timp?
  De cind e Religia detinatoarea apriori a Adevarului absolut?
  Doar pentru ca a fost prima venita sa beneficieze de dreptul istoric al primului venit?

  Dupa mintea mea Dumnezeu este Informatia, adica a 5 dimensiune dupa cele 4 dimensiuni fundametale ce compun spatiu-timpul. Informatia, adica legile intrinseci care leaga materia de energie si de timp. Informatia, adica legea.
  Asa cum ii spune numele informatia pare a fi un scalar. Un numar. Informatia si entropia asociata ei.

  Imi pare rau ca nu pot dezvolta ideea. Sper sa mai revin si sa completez. E un subiect foarte vast din care am citit putin. Si inteles si mai putin, evident.

  Mult succes!

 6. flyingtoday Says:

  @Liviu spune:
  „Dupa mintea mea, Omul l-a facut pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui. Si nu invers!”

  =>Dumnezeu e un concept 100% spiritual care nu poate fi conceput de cineva care ar fi 100% simtual ,ceva nu se leaga !
  da-mi un exemplu de alt concept(in afara celui de Dumnezeu) care nu exista in lumea materiala si pe care l-a creat omul …

 7. Radu Says:

  Iti raspund eu in locul lui Liviu, sper sa nu te deranjeze.

  Zeus, Superman, Spiderman, Wonder Woman, inorogul, Zamolxes, Ra, Buddha, perpetuum mobile, Zina Maseluta, Tinkerbell, Peter Pan, capitanul Nemo, Avatar, Borat, Allah, Eol, Mamona, Rael, Batman.

  E o lista mica, as putea enumera concepte de genul asta ore in sir. Ti se par a fi destule nascociri ale mintii umane inexistente in lumea reala? 🙂

 8. flyingtoday Says:

  @Radu
  citeste postul meu „Inexistenta lui Zeus sau Zana Zanelor…”
  sa vedem cu ce mai ramai din toate personajele amintite de tine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: