Rugaciune

cu adevarat in cateva cuvinte se cuprinde toata filozofia acestei vieti ,sunt cuvinte dar nu moarte ,ci ele prind viata cand cad in inima omului, incoltesc ca niste seminte . sunt cuvinte simple dar cuprind in ele toata intelepciunea care poate fi spusa ,comunicata …intelepciunea necomunicabila o experimenteaza fiecare pe cont propriu ,fireste ,cine ajunge acolo (cativa intr-o generatie ).

Dumnezeu a lasat lucrurile  de asa natura ca oricine sa ajunga la adevarul Sau,analfabet sau savant ,taran sau presedinte de stat

Adevarul Sau e usor de inteles atat de omul invatat cat si de cel neinvatat ,nu sunt teorii cu mii ca calcule si formule ci doar cateva idei foarte clare si foarte simple.Aceste idei se potrivesc perfect pe locul facut special de Dumnezeu pentru credinta (din inima omului) ,nu-ti trebuie decat sinceritate si smerenie ca sa le intelegi…nu-ti trebuie facultati,doctorate si altele asemenea .si prin asta se arata iubirea lui Dumnezeu ca adevarul Sau nu e prohibitiv la  anumite clase de oameni ci poate fi inteles perfect de absolut toti oamenii.

Iata o mostra de intelepciune dumnezeiasca transformata in cuvinte ,fara dogme fara canoane ci doar traire pura:

„”Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua de azi. Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voii Tale. In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste.

Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfanta Voia Ta.

In toate faptele si cuvintele mele,Tu calauzeste-mi simtirile. In toate intamplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din rudele  familie mele duhovnicesti, pe nimenea amarand, pe nimenea intristand.

Doamne, da-mi putere sa port osteneala zilei de astazi si toate intamplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert.

Amin””

(Rugaciunea staretilor de la Optina)Reclame
Publicat în Fără categorie. Leave a Comment »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: