Sf. Treime

dogma Sf. Treimi e  piatra de baza a credintei crestine,un adevar paradoxal ,supralogic: Trei sunt Una si Una sunt Trei ,afirmatii adevarate in acelasi timp ,in lumea materiala nu putem avea un exemplu cat de cat apropiat de acest adevar al lui Dumnezeu ,totusi s-au incercat unele palide explicatii care sa explice inexplicabilul si sa-l faca explicabil pentru mintea noastra limitata:

=>Un soare este Trei  (disc,culoare si caldura) ,si cele 3 sunt un soare ,

=>caramida formata din 3 componente pamant ,apa si foc (Sf. Spiridon),

=>pomul format din radacina,tulpina,coroana.

=>spatiul :lungime ,inaltime,adancime

=>materia: solid,lichid,gaz.

=>timp:trecut,prezent,viitor.

=>3 componente :ratiunea,vointa,simtirea -> formeaza un suflet

=>celula :membrana,citoplasma ,nucleu

=>atomul : electron,proton,neutron.

=> regn: mineral,vegetal,animal.

=>03 (3 atomi de oxigen)ozonul fara de care viata nu poate exista.(egalitatea Persoanelor Treimii)

=>H2O->apa ,materia vietii are  3 atomi :1 de O si 2 H  (Tatal izvorul celorlalte 2 Persoane ,egale cu Sine)

=>familia :mama,tata,copil.

=>cod genetic:aceeaşi secvenţă deTREI  baze azotate codifică ACELASI aminoacid.( 🙂   e destept Dumnezeul nostru sau nu? )

sa dau un exemplu si pentru evolutionisti sa nu se simta neglijati   🙂  desi lucrurile sunt doar niste  minciunele dragute tot spre Sf.Treime puncteaza: Big-Bang,abiogeneza,evolutie …  🙂

Publicat în GANDURI. 10 Comments »

10 răspunsuri to “Sf. Treime”

  1. Alex Says:

    Foarte interesant. Dar chiar nu mi se pare că se potrivesc, corect ai spus „palide explicaţii” 😆 Dintre toate, cea mai nostimă mi se pare cea a sfantului Spiridon, cea cu regnul (hehe, regnul animal- se referea la Sfântul Duh în chip de porumb?) şi eventual cea cu familia (cine din Sfanta Treime ar fi mama? 😆 )

  2. flying Says:

    @Alex spune :
    „Dintre toate, cea mai nostimă mi se pare cea a sfantului Spiridon”
    =>este cea mai adevarata :Sf. Spiridon chiar a facut minunea asta la sinodul I ecumenic ,focul s-a ridicat in sus ,apa a cazut jos iar in mana a ramas cu pamantul ( a ceea ce fusese caramida.)

    @Alex spune:
    „cine din Sfanta Treime ar fi mama? ”

    =>Tatal ar fi mama 🙂 caci el e izvorul celorlalte Persoane. dar in cazul lui Dumnezeu fiind spirit nu exista sexualitate ,nasterea e un concept pentru fixare logica comparativa a termenului cu ceea ce cunoastem noi …
    =>oricum ideea in cazul familiei era ca Dumnezeu Treime reprezinta Dragostea Desavarsita, tot asa cum intr-o familie dragostea dintre soti e o dragoste egoista dar impreuna cu copilul vor forma un cerc al dragostei desavarsite ,vor trece de egoismul lor acceptand un suflet in perimetrul dragostei lor ,si acest nou suflet va cataliza in dragoste desavarsita.

  3. Domnisoara D Says:

    sunt 4 baze azotate: adenina(A),guanina(G),citozina(C),timina(T) daca ne gandim si la ARN mai e si uracilul(U) care inlocuieste timina.dar hei cine mai numara oricum sunt niste chestii oligofrene.nust cum poti sa spui despre ceva ce, sa zicem de dragul discutiei , a fost creat de Dumnezeu „este oligofren”.
    p.s:si nici materia nu se imparte doar in solid,lichid si gaz, asta se invata in generala, de la tine ma astept chiar sa stii despre ce vorbesti.
    p.s.s:nu sunt doar 3 dimensiuni,sunt 4,ce se intampla daca sunt 5 copii in familie si o bunica?celula nu e alcatuita doar din membrana citoplasma si nucleu,ce se intampla cu celulele care n-au nucleu?=)))
    p.s.s.s:hai acu serios un soare este disc,culoare,caldura =))) iei numai caldura care defineste soarele si adaugi desene animate.
    tu chiar crezi tot ce scrii?sunt foarte curioasa…

  4. flyingtoday Says:

    @Domnisoara D
    fata…tu chiar ma iubesti ! 🙂 si eu te iubesc !

  5. iulianmd Says:

    sfinte porumb… te superi daca iau articolul tau si il folosesc ca exemplu concret in urmatorul meu articol?

  6. Domnisoara D Says:

    de ce nu ai fost iubit in copilarie si simti nevoia sa fii iubit de necunoscuti?

  7. Sfânta treime… « ce nu se vindecă.. se îndură Says:

    […] o dată cât de tâmp e creștinismul… “Sincer vs. Șmecher” scrie articolul ăsta. Nu vă obosiți să dați click, oricum îl trec eu aici cu copy-paste. Așadar să […]

  8. iulianmeidei Says:

    Prietene,se intampla sa faci parte dintr-o alta „treime”: tu ,domnisoara si iulianmd…se confirma regula! 😉


Lasă un comentariu