Pseudo-genele care nu sunt pseudo

in revista Nature din 24 iunie 2010 a aparut un articol intitulat „Decoy for microRNA ” in care se expuneau rezultatele „surprinzatoare”  a unei echipe de cercetatori  care, studiind o gena supresoare a cancerului au avut in „platoul de filmare” si alti actori neasteptati   care erau considerati morti si ingropati de mult( ” pseudo-genele”)

Aceasta descoperire va schimba multe definitii referitoare la pseudo-gene care erau considerate  fara  nici un rol  si  doar  niste „rebuturi”  .

Aceste pseudo-gene erau un  punct forte al evolutionistilor (in interpretarea lor desigur) pentru macro-evolutie(ca aspect recapitulativ ,ca  harta  a evenimentelor evolutiei , dovada stramosilor comuni,etc. ) si  totodata „dovedeau” inexistenta unui Creator inteligent ,care ,spuneau ei,daca era asa de inteligent ,de ce ar mai exista si „rebuturile” de pseudo-gene? Dar se pare ca rebuturile  nu sunt rebuturi ci au un rol activ  si foarte „derutant” pentru virusii agresori  (a fost „derutant”  si pentru cercetatori ,caci pseudo-genele au reusit sa scape si vigilentei lor pentru ceva timp)

Cercetatorii au observat ca genele PTEN(sa le numim Presedinte) supresoare in mai multe tipuri de tumori erau ajutate de pseudogenele PTENP1(sa le numim  Clona Presedintelui)care se comportau  ca o momeala pentru microARN(sa le numim garda de corp)care era  modulatorul activitatii PTEN .

Garda de corp

-protejeaza Presedintele stand cu ochii pe el si controlandu-i toate iesirile din sediu .

-are ordin sa permita Presedintelui numai iesirile oficiale ,nimic altceva.

dar:

-niste teroristi (virusii) ameninta libertatea tarii  si  programul prezidential  oficial e terminat pe ziua respectiva  + garda de corp are ordin sa nu-i permita iesirea in afara programului oficial.

Presedintele are 2 posibilitati

1.fie lasa tara sa fie ocupata(cancer)

2.fie trebuie sa  pacaleasca Garda  de corp(sic!)  si sa ajunga in locul de  unde se activeaza rachetele (necesare distrugerii teroristilor)

=>aici intra in scena Clona Prezidentiala care pacaleste  Garda de corp si permite astfel Presedintelui sa ajunga  la timp la „locul actiunii”…

mda..cateodata  unii te sufoca cu protectia lor 🙂 dar  Garda de corp si-a facut datoria ,Clona si-a facut datoria ,Presedintele „i-a rezolvat” pe teroristi ,toata lumea e multumita …in afara de  virusi si de unii evolutionisti.   🙂

Reclame
Publicat în GANDURI. 3 Comments »

3 răspunsuri to “Pseudo-genele care nu sunt pseudo”

  1. io Says:

    Io nu inteleg ce tot iti pui intrebari de genul..De acum inainte te poti astepta la orice. Odata cu tehnologia asta, nimic nu e sigur. Se fac multe greseli in stiinta, intr-adevar, dar eu zic ca in ultimii 50 de ani s-au realizat niste lucruri extraordinare.
    Nu poti sa judeci tot evolutionismul dupa o greaseala. Ca la fel as putea sa fac si eu cu creationismul.Si acolo sunt mai multe si mai grave.
    Si daca ar fi sa gasim acum rebuturi in corpul uman , sunt o gramada care se vad cu ochiul liber..nu e nevoie de gene. Deci nu stiu daca evolutionistii respectivi care „s-au luat” de genele respective sunt inventati de tine sau erau cam dobitoci de felul lor si nepregatiti, pentru ca pana nu studiezi tot ce se poate n-are rost sa vii cu afirmatii de genul asta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: